آخرین اخبار

7. بهمن 1391 - 9:01   |   کد مطلب: 4812

همزمان با دومين سالگرد انقلاب مصر که به برکناري حسني مبارک، رئيس‌جمهور پيشين اين کشور منجر شد، درگيري‌هاي خونين در چندين شهر رخ داده است.
به گزارش آواسیدجمالبه نقل از خبرگزاري آريا، ارتش مصر در شهر سوئز مستقر شده و محمد مرسي، رئيس‌جمهور، خواهان حفظ آرامش شده است.
مخالفان دولت، مرسي را متهم مي‌کنند که انقلابي را که به سرنگوني حسني مبارک، رئيس‌جمهور پيشين مصر منجر شد، (از اهدافش) منحرف کرده است.
مرسي ادعاهاي مخالفانش را رد کرده و غيرمنصفانه خوانده است.
در مقابل، او خواهان گفت‌وگوي ملي شده و از مخالفانشان خواسته است تا از خشونت خودداري کنند.
مرسي در پيامي که در سايت توييتر منتشر شد، از مردم مصر خواست تا "به ارزش‌هاي انقلاب وفادار باشند (و) نظرات (خود) را آزادانه و در آرامش مطرح کنند."
محمد مرسي همچنين ضمن ابراز همدردي با کشته شدگان درگيري هاي روز جمعه، متعهد شد که جنايتکاران را به دست عدالت بسپارد.
در شهر سوئر، نيروهاي نظامي با خودروهاي زرهي در محوطه مقابل ساختمان‌هاي دولتي مستقر شده‌اند.
هنوز درباره علت مرگ افرادي که در سوئز جان خود را از دست داده‌اند، گزارشي منتشر نشده است.
يک مقام امنيتي در اين شهر به تلويزيون دولتي مصر گفت: "از نيروهاي نظامي خواسته‌ايم تا قواي کمکي به منطقه بفرستند تا اين دوره سخت را پشت سر بگذاريم."
در اولين ساعات بامداد امروز (شنبه، 26 ژانويه) نيز گزارش‌هايي از درگيري تظاهرکنندگان با نيروهاي پليس در شهر قاهره منتشر شده است.
براساس گزارش‌ها، تعدادي از معترضان در چند منطقه قاهره مستقر شده‌اند و مي‌گويند تنها زماني به خانه‌هايشان بازمي‌گردند که مرسي از سمتش کناره‌گيري کند.
بنابر اين گزارش امروز مخالفان دولت مصر به کاخ رياست جمهوري اين کشور حمله کردند.
شماري از مخالفان دولت مصر با نيروهاي امنيتي اين کشور در برابر کاخ رياست جمهوري در قاهره درگير شدند.
تظاهرات کنندگان به طرف نيروهاي امنيتي مستقر در برابر کاخ رياست جمهوري مصر سنگ و بطري پرتاب کردند و قصد داشتند از موانع ايجاد شده عبور کنند که نيروهاي امنيتي با شليک گاز اشک آور آنها را متفرق کردند.
شماري از تظاهرات کنندگان در اين درگيري مجروح شدند.
ديروز جمعه مي توانست روز جشن و شادي ملت مصر باشد ، اما رنگ خون گرفت . بيش از چهار صد و هشتاد کشته و زخمي نتيجه درگيري در بسياري از شهرهاي مصر بود . قاهره ، سوئز ، اسکندريه و اسماعيليه کانون درگيريها و خشونتها درمصر بوده است. ميدان التحرير شهر قاهره ، ميداني که ديگر براي مصريها به نماد پيروزي بدل شده ، در سالگرد انقلاب اين کشور ،صحنه تظاهرات و درگيري بود . در روز جمعه ، ادارات دولتي نيز مورد حمله معترضان و مخالفان قرار گرفت . مترو قاهره نيز به اشغال عده اي در آمد . برخي از تاسيسات و اموال ساختمان فرمانداري شهر اسماعيليه هم تخريب شد و ساختمان راديو و تلويزيون مصر نيز به محاصره مخالفان در آمد . فضاي داخلي مصر به حدي در سالگرد انقلاب اين کشور ملتهب بودکه دولت مجبور شد خود روهاي زرهي را در برخي مناطق حساس اين کشور مستقر کند . با اين همه دفاتر اخوان المسلمين در برخي از شهرهاي مصر هدف حملات معترضان قرار گرفت .
در حال حاضر در بخشي از جامعه مصر اين تفکر بروز پيدا کرده که اخوان المسلمين در صدد در اختيار گرفتن تمام قدرت در مصر است . اين طرز فکر نيز پس از صدور اعلاميه قانون اساسي از سوي محمد مرسي ،رئيس جمهورمصر در اواخر سال 2012 بشکل بارزي در جامعه علني شد . از آن زمان مصر دستخوش ناآرامي گرديد . شايد به اين دليل بود که مخالفان بهانه لازم براي بيان اعتراضات خود نسبت به سران جديد مصر را پيدا کردند . از اين زمان جامعه مصر بشدت دچار تشتت و چند دستگي شد. مخالفان مرسي و همچنين گروه اخوان المسلمين که عمدتا" ليبرالها و چپ گراهاي مصر هستند با طرح اتهاماتي عليه گروه حاکم در کشور ، بکلي جو داخلي مصر را متشنج کردند. دعوت آنان براي برگزاري تظاهرات ضد دولتي ، براي جامعه انقلابي مصر که هنوز به ثبات سياسي و اجتماعي نرسيده ، به مثابه هيزم براي آتش بوده است .
پس از برگزار همه پرسي قانون اساسي در ماه پاياني سال 2012 نيز تهديدات گروههاي مخالف عليه مرسي و جنبش اخوان بعنوان جناحي که بيشترين کرسي هاي نهاد قانونگذاري مصر و همچنين کرسي قوه مجريه را در اختيار دارد ، افزايش يافت . مخالفان منتظر فرصتي بودند که ضربه اي جدي به دولت قاهره بزنند و از اساس عملکرد دولت قاهره را زير سوال ببرند . از ديد مخالفان ، سالگرد پيروزي انقلاب مصر ، فرصت استثنايي براي اين کار بود . روز جمعه کنترل اوضاع از دست دولت خارج شده بود . درگيري ، خشونت ، تخريب مراکز دولتي و از همه تاسف بار تر کشته شدن 9نفر ، آنهم در روزي که در تاريخ سياسي مصر يک نقطه عطف به حساب مي آيد ، حوادث ناگواري است . شکل گيري اين حوادث ناشي از علل متعددي است ، اما شايد بتوان گفت ،نبود وفاق و همدلي در بين عناصر تشکيل دهنده ساختار نظام سياسي مصر ، مهمترين علت فرو رفتن مصر در گردابي پر تلاطم است . زيرا هنوز در بين ارکان تشکيل دهنده نظام سياسي مصر ، هماهنگي نيست . ارتش به کناري رانده شد ، مردان سياسي اين کشور ، تعامل سازنده اي با يکديگر ندارند و برخي جناحهاي سياسي تاثير گذار نيز در انديشه تحقق خواسته هاي حزبي و يا تسويه حسابهاي گروهي هستند . چنين جوي به شکل گيري فضاي پر آشوب و متشنج در مصر دامن زده است. در اين ميان تحريکات بيروني عليه ثبات سياسي در مصر نيز سبب شده است تا اين کشور درگير مشکلات داخلي و سياسي شود و از پيشبرد روند سياسي و تثبيت نهادهاي مدني و قانوني بازماند. ترديدي نيست اگر اين روند ادامه يابد ، انحراف از مسير انقلاب و عقب گرد به گذشته ، سرنوشت محتوم مصر خواهد بود .

دیدگاه شما

نقشه ماهواره ای اسدآباد
پیش بینی وضعیت هوای اسدآباد
بانک ملت
https://telegram.me/Avaseyedjamal