اکران فيلم جديد کاترين بيگلو کارگردان آمريکايي که به داستان رديابي و قتل اسامه بن لادن سرکرده پيشين القاعده ميپردازد، جنجال آفرين شده است.
به گزارش آواسیدجمال به نقل از آریا خبرگزاري فرانسه نوشت، منتقدين فيلم « سي دقيقه پس از نيمه شب» آخرين ساخته بيگلو عقيده دارند که وي در اين فيلم استفاده از شکنجه را توجيه کرده و تصوير مثبتي از آن ارائه کرده است.
بيگلو روز چهارشنبه در يادداشتي در روزنامه لسآنجلس تايمز نوشت: کارشناسان درباره واقعيات و جزئياتي که منجر به شناسايي محل اختفاي اسامه بن لادن و قتل وي توسط سرويسهاي اطلاعاتي آمريکا شد، اتفاق نظر ندارند و اين بحثها بدون شک ادامه خواهد يافت.
اين کارگردان آمريکايي که فيلم قبلي وي به نام «قفسه رنج» شش اسکار سال دو هزارو ده ميلادي را کسب کرد، با فيلم اخير خود در فهرست پنج نامزد دريافت جايزه اسکار بهترين فيلم سال قرار دارد. جسيکا چستين بازيگر اين فيلم نيز در مراسم گلدن گلوب امسال جايزه نقش اول زن در بخش درام را دريافت کرد.
اما منتقدين فيلم عقيده دارند که «سي دقيقه پس از نيمه شب» اين فکر را به ذهن متبادر ميکند که تنها توسل به شکنجه زندانيان باعث دستيابي به اطلاعاتي درباره محل اختفاي بن لادن شده است.
بيگلو در اين يادداشت نوشت: فکر ميکنم مخفيگاه اسامه بن لادن به لطف بازجويي نبوغ آميز پيدا شد اما همانطور که همه ميدانيم، شکنجه نيز در طول سالهاي اوليه جستجو براي کشف مخفيگاه بن لادن مورد استفاده قرار گرفته است. با اين حال نميتوان گفت که شکنجه کليد اصلي دستيابي به مخفيگاه بن لادن بوده است. بنابراين معناي چنين چيزي اين است که شکنجه نيز بخشي از اين روايت تاريخي است که نميتوانيم نسبت به آن بيتفاوت باشيم.
اين فيلم که در ماه دسامبر در سينماهاي لسآنجلس و نيويورک روي پرده رفت و هفته گذشته اکران سراسري آن در آمريکا آغاز شد، چندين بار صحنههاي شکنجه را نشان ميدهد که يکي از موارد خاص آن استفاده از غرق مصنوعي است. در اين فيلم اين واقعيت مطرح ميشود که سازمان اطلاعات مرکزي آمريکا (سيا) مجبور شده است با روي کار آمدن باراک اوباما رئيس جمهور اين کشور، برخي از شيوههاي شکنجه را عوض کند.
مايکل مورل يکي از مديران سيا و يکي از افرادي که به اين فيلم ايراد گرفته است، در ماه دسامبر با انتشار بيانيهاي نوشت: اين فيلم به شدت اين احساس را منتقل ميکند که شيوههاي بازجويي جدي که بخشي از برنامه سابق ما در زمينه بازداشت زندانيان و بازجويي از آنها به شمار ميرفت، عناصري کليدي براي پيدا کردن بن لادن بوده است، اما چنين احساسي گمراه کننده است.
کاترين بيگلو نيز تاکيد کرد: نشان دادن به معناي تاييد کردن نيست. آيا بهتر نيست کساني که به اين فيلم انتقاد دارند، انتقادهاي خود را بيشتر متوجه کساني کنند که در زمينه تصويب و اجراي چنين سياستهايي فعاليت ميکنند؟ چنين فيلمي تنها قصد دارد تاريخ را روي پرده سينما منعکس کند.
دیدگاه شما