28. اسفند 1391 - 14:07   |   کد مطلب: 6444
کتیبه های مسجد جامع،نمادهای تاریخی اسدآباد

DSC03433 copy

این مسجد در محله بازار واقع است . قدیمی ترین مسجد شهر اسدآباد بوده است که با توجه به فرسوده بودن بنای قدیمی ، بمنظور توسعه فضای آن در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی تخریب و جای آن ساختمان جدیدی بنا نموده اند. مسجد قدیمی دارای پنج کتیبه سنگی بوده که هم اکنون نیز نصب شده اند. مضمون این کتیبه ها شامل :

1- فرمان شاه طهماسب اول صفوی«984-930» درباره بخشودگی مالیات خانه شمار قریه اسدآباد.

2- فرمان شاه طهماسب اول صفوی «984-930» درباره تخفیف مالیات چهارپا که عبارت از مواشی و ...و بیوت النحل النکا ، اسدآباد که از ابتدای پیچ ئیل به علیت شیعه بودن ساکنان آنجا.

3- فرمان شاه عباس صفوی«1038-996» درباره تخفیف رسدی یکماهه شهر رمضان المبارک از ابتدای توشقان ئیل سوای جهاتی که به اجاره می دهندفقط به شیعیان ساکن الکاء اسدآباد.

4- فرمان شاه صفی «1052-1038» درباره مال و حقوق دیوانی جماعت کاولیان و جماعت لولیان و جماعت هندویان مشهور به خطیران و جماعت حسن ارانلو  که در نواحی نهاوند و اسدآباد و هرسین و دینور و سنقر و گوراب و ملایر ساکن هستند.

5-    کتیبه تعمیر بنای مسجد جامعه قصبه اسدآباد به فرمان شاه سلیمان صفوی«1105-1077»